'ONBOARDING, EEN FUNDAMENTEEL ONDERWERP IN EEN DOMEIN WAAR BEDRIJVEN MAAR AL TE VAAK DE MIST IN GAAN'.

Dit stond in publicatie waarin werd geschreven over het weglekken van geld door het ontbreken van goede inwerkprogramma's. Het ging daarbij vooral over de steeds terugkerende kosten van werving en selectie-, inwerken en opleiden. Deze kosten zijn natuurlijk direct voelbaar in de bedrijfsportemonnee maar ik denk dat er op langere termijn nog veel meer geld wegvloeid. Het commitment van nieuwe medewerkers krijgt een behoorlijk dreun wanneer ze zich in de eerste 100 dagen waarin de langdurige verbinding moet ontstaan, niet of onvoldoende gezien en gehoord voelen. Nieuwe medewerkers die te weinig ondersteuning en waardering ervaren in die eerste 100 dagen zijn minder betrokken op de lange termijn en dit kan leiden tot vermindering van de prestatie en/of verschillende vormen van afwezigheid.


Even aandacht voor onboarden

Switch your inner circle

Maatschappelijke stage

Vandaag, 20 maart 2019, hebben twee jongens van het Zuiderbos Collega hun maatschappelijke stage gedaan bij ons op kantoor. Over het belang van onboarden. Zij hebben op basis van de verzamelde informatie een film gemaakt. Zie hier het mooie resultaat! Wat ons betreft zijn ze geslaagd!

Onboarden: wat betekent het?

Door nieuwe medewerkers op goede wijze te laten landen in de organisatie, zijn ze sneller productief, voelen ze zich meer betrokken en vertrekken ze minder snel. Het is dus belangrijk om na te denken over onboarding.

Workshop onboarden

Op 19 februari 2019 hebben wij een korte workshop onboarden gegeven. Tijdens deze workshop hebben we laten zien en ervaren wat de waarde van een goede onboarding is en wat e-learning hierin maar ook bij leren en ontwikkelen in het algemeen kan betekenen. We gebruiken in onze onboarding verschillende (interactieve) on-line activiteiten en (social media) tools. We hebben de deelnemers de verschillende mogelijkheden laten zien. Hieronder een fotoimpressie van de workshop. Wil je ook aandacht voor onboarding binnen je organisatie en wil je een incompany workshop, neem dan contact met ons op.Rust en ruimte tijdens onboarden

Rust en ruimte tijdens onboarden

Ken de regels van on-boarden

On-boarden gaat niet alleen over introductie en inwerken. Dat is in deze tijd niet meer genoeg om medewerkers duurzaam aan je organisatie te binden. Goede on-boarding doet veel meer dan dat!

Belang van on-boaring

Waarom goede on-boarding zo belangrijk is. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen!

Waarom onboarden?

Betrokken medewerkers zijn effectiever voor het bedrijf. Maar hoe zorg je ervoor dat ze werkelijk betrokken zijn en blijven.